Villajoyosa - Politica
La XLI edició del Concurs de Contes 'Ciudad de Villajoyosa' es resoldrà el pròxim divendres
Por Antonio Zarco el dia 13-03-2018 a las 15:57
El certamen de contes es va reprendre el passat any després d'una aturada de sis anys. Foto: Ajuntament de La Vila
El certamen de contes es va reprendre el passat any després d'una aturada de sis anys. Foto: Ajuntament de La Vila
La XLI edició del Concurs de Contes 'Ciudad de Villajoyosa', convocat el passat any, farà pública la decisió del jurat el pròxim divendres 16 de març.

 Aquest certamen va rebre gairebé 2.000 obres nacionals i de països com Cuba, Equador, Xile, Argentina, Alemanya, França, els Estats Units o Portugal. 

L'acte de lectura del veredicte del jurat es farà a l'auditori del Centre Social a les 20.30 hores amb la presència de tots els membres del jurat: el seu president, Mariano Estrada, la secretària, Loren Company, i els vocals, Jesús Moreno, Anabel Villar, José Carlos Gil, Mariano Sánchez, Mario Martínez, Manolo Palazón i Nicolás Pardo. 

El guanyador del concurs, que rebrà 2.000 euros, es donarà a conéixer al principi d'aquest acte amb la lectura de l'acta, també es concedirà un accèssit de 1.000 euros. Després d'això, el president, Mariano Estrada, dirigirà unes paraules al públic i es llegirà el conte guanyador. La celebració finalitzarà amb una lectura dramatitzada de la Tragedia de un avaro. 

«Ha estat un gran èxit que, després de sis anys, hi haja gairebé 2.000 contes presentats; per al jurat ha estat una tasca llarga però que ens ompli d'orgull. No esperàvem la dimensió que ha adquirit el concurs, amb un 40 % d'obres estrangeres. Voldria agrair l'Ajuntament que haja recuperat aquest certamen, ja que és patrimoni cultural de la Vila, té una gran trajectòria i ha aportat molt a la literatura espanyola» ha comentat Mariano Estrada, president del jurat. 

Aquest certamen de contes es va reprendre el passat any després d'una aturada de sis anys i va ser tal l'èxit que s’ha hagut de retardar la resolució del jurat a 2018. En l'última edició convocada, 2011, van ser 395 les obres presentades, quan el 2017 hi ha hagut 1.996. 

El Concurs de Contes 'Ciudad de Villajoyosa' va ser fundat el 1965 pel professor i polític Felipe Ramis Llorca i el Premi de les Lletres Valencianes, Enrique Cerdán Tato. Tots dos van decidir vincular el certamen amb una ciutat que prosperava en la indústria de xarxes i de xocolates.