Generalitat - Turismo
La Generalitat organitza activitats en parcs naturals per a celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient
Por Pepe Martín el dia 09-06-2018 a las 0:11
Imagen del Parque Natural de Sierra Helada en término alfasino con las aguas de Altea al fondo. Foto: A. Zarco
Imagen del Parque Natural de Sierra Helada en término alfasino con las aguas de Altea al fondo. Foto: A. Zarco
La Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, ha desenvolupat juntament amb els 22 parcs naturals amb què compta la Comunitat Valenciana la campanya 'Parcs Naturals sense plàstics'. 

Baix aquest lema la Generalitat pretén sensibilitzar a la societat sobre la utilització extensiva que es fa dels plàstics, les conseqüències negatives que tenen aquests en la natura i, sobretot, com podrien els ciutadans millorar la seua gestió. 

Des de Parcs Naturals van a fer-se més de 20 activitats relacionades amb aquesta campanya de conscienciació sobre l'ús de plàstics i el tractament dels seus residus. Les accions programades consisteixen en xarrades, retirada de deixalles, passejos i rutes senderistes i en bicicleta per aconseguir mantenir els Parcs Naturals nets i lliures de plàstics. 

A més, durant aquest mes de juny es duran a terme altres treballs vinculats amb la protecció de les espècies que habiten als espais naturals de la Comunitat Valenciana com, per exemple, l'anellament d'aus o la salvaguarda de la flora local. 

La campanya 'Parcs Naturals sense Plàstics' està emmarcada dins del Dia Mundial del Medi Ambient, programa que organitza cada any Nacions Unides amb l'objectiu de donar a conéixer quines són les actituds i hàbits més beneficiosos per a cuidar i protegir l'entorn natural. 

Aquest any la campanya està dirigida a reduir el consum de plàstics perquè cada any s'usen 500 mil milions de bosses de plàstic, es compren un milió de botelles d'aquest material per minut i vuit milions de tones de plàstic acaben en el mar. 

Errors comuns de reciclatge 

El problema derivat del consum abusiu de plàstics augmenta quan aquest material no es recicla de manera convenient. Totes les deixalles que els visitants generen als parcs naturals no s'han de deixar al paratge sinó que s'han de dur a casa per al seu reciclat, però poden aparéixer dubtes a l'hora de triar el contenidor on s'ha de tirar la deixalla. Exemples d'aquest fet són les safates d'empanades o el paper dels entrepans, els quals s'han de tirar al contenidor groc i no al del cartó. 

Per a més informació sobre dates, horaris i localització de les activitats: http://www.parquesnaturales.gva.es/dia-mundial-del-medi-ambient-els-parcs-naturals-sense-plastics