scroll

Noticias de Altea


Antonio Zarco

Miércoles, 13 Diciembre de 2017

23:08

Sociedad

Altea

Altea convida a conèixer els camins mitjançant rutes guiades

La regidoria de Turisme de l’Ajuntament d’Altea, vist l’èxit de les visites guiades gratuïtes que es vénen organitzant al llarg de tot l’any i aprofitant el bon clima que podem gaudir en els mesos de tardor-hivern, ha organitzat sis noves visites guiades durant els mesos de desembre, gener i febrer.

Totes les visites tindran lloc en diumenge i sortiran a les 10:00h des de la Tourist Info situada al carrer Sant Pere 14.

La primera visita tenia lloc el passat 10 desembre i transcorria per Cap Blanch i els Arcs de la mà del guia local Joan Such. La segona de les rutes serà el proper diumenge 17 i es recorreran les partides Quintanes i Barranquet amb la nutricionista Anna ...leer mas

Antonio Zarco

Lunes, 11 Diciembre de 2017

10:17

Cultura

Altea

La Primitiva de Lliria guanya el 44º Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea”

L’Ateneu Musical i d’Ensenyament Banda Primitiva de Lliria, sota la batuta de Javier Enguídanos, es va alçar amb un primer premi i amb l’Esment d’Honor i Trofeu Societat Filharmònica Alteanense, després d’aconseguir 565 punts en el 44º Certamen Internacional de Bandes de Música “Vila d’Altea”.

Els valencians no ho van tenir fàcil, ja que les altres dues bandes a concurs també van obtenir sengles primers premis pel seu participació en el certamen alteà. L’Associació Musical Ciutat de Benicarlo va obtenir 541,5 punts, mentre que la Unió Musical de Valladares va obtenir 513 punts. A més el premi al millor solista va ser per a Rubén de la Rosa de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló.

...leer mas

Pepe Martín

Martes, 05 Diciembre de 2017

19:56

Cultura

Altea

“El Mercadet Nadalenc” inicia les activitats nadalenques a Altea

Altea prepara un mes de Desembre carregat de fantàstiques activitats que permetran passar un Nadal inoblidable en la localitat. Des de la Regidoria de Comerç i Turisme s’ha estat treballant, en aquestes últimes setmanes, per oferir una àmplia i variada programació perquè en aquestes festes, les famílies puguen divertir-se i comprar a Altea.

La Regidora de Comerç, Anna Alvado, manifestava la seua satisfacció per haver pogut tirar endavant tots els projectes previstos, agraint per endavant tot l’esforç realitzat pel seu departament.

Per començar, del 7 al 10 de desembre, Altea obrirà el seu “Mercat Nadalenc”, situat a la plaça de l’Ajuntament, on a més dels ll...leer mas

Pepe Martín

Viernes, 01 Diciembre de 2017

15:48

Sucesos

Altea

Investigan a un subdirector de La Caixa en Altea por presuntos comportamientos ilícitos con dos de sus clientes

En la jornada de ayer jueves 30 de noviembre de 2017 tuvo lugar la declaración de un ex subdirector de una oficina de La Caixa (Caixabank) en Altea ante el Juzgado de Instrucción Número dos de Benidorm, en las diligencias previas 1008/2017.


Al ex directivo de la importante entidad bancaria española, M.D.P, se le investiga por unos hechos sucedidos a principios del pasado verano, cuando A.P, de nacionalidad rumana pero muy vinculado con nuestra tierra por fines benéficos (ONG), solicitó la apertura de una cuenta en la entidad financiera con tal de poder acceder a una línea de crédito para sus actividades en España. El investigado y ex subdirector de Caixabank le pidió que ingresase 900 euros en una cuenta, e hizo entrega de dos tarjeta...leer mas

Antonio Zarco

Martes, 28 Noviembre de 2017

20:12

Ocio y diversión

Altea

Comerç col•labora en la I Fira d’Esdeveniments d’Altea

Durant els dies 2 i 3 de desembre tindrà lloc a la Finca la Campaneta d’Altea la I Fira d’Esdeveniments; així ho ha donat a conèixer Anna Alvado, regidora de Comerç, que ha declarat que “és important per a l’economia local el turisme d’esdeveniments i des del departament s’està elaborant un informe per constatar la importància del sector a Altea i poder abordar el tema des de tots els departaments de la millor manera possible “.

Anna Alvado ha manifestat satisfacció “perquè la proposta naix de part d’un sector comercial d’Altea, que és el que ens agrada a la regidoria de Comerç i que ens ha demanat col·laboració”.Aquesta fira s’ha obert a tots els comerços que tenen vinculació amb el turisme d’esdeveniments i són molts...leer mas

Antonio Zarco

Lunes, 27 Noviembre de 2017

17:34

Sociedad

Altea

Altea dóna a conèixer els guanyadors de la ruta de la tapa “Fruits de Tardor”

Anna Alvado, regidora responsable de Comerç, ha donat a conèixer el nom dels ruteros guanyadors de la ruta de la tapa “Fruits de Tardor”, resultants del sorteig celebrat aquest mateix matí a Ràdio Altea. Alvado ha felicitat els agraciats i ha agraït la participació, tant dels restaurants i bars col·laboradors com la dels ruters que van consumir més de 8.000 tapes en el transcurs d’aquesta iniciativa que concloïa el passat 12 de novembre.

El guanyador del sopar per a dos persones al Restaurant Faré, premiat per la millor tapa lliure, ha estat per Philippe del Valle. El sopar per a dos persones en “8 de Tapes”, guanyador del premi a la millor tapa obligatoria, ha estat per a Ángel Cantera de Frutos.

...leer mas

Antonio Zarco

Domingo, 26 Noviembre de 2017

21:20

Sociedad

Altea

Les bandes d´Altea i les seues noves incorporacions cobren protagonisme durant el cap de setmana

L’edil de Cultura, Diego Zaragozí, felicita els nous músics i les seues respectives entitats, la Societat Filarmònica Alteanense i la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella

En aquest cap de setmana de celebracions en honor a la patrona de la música, Sta. Cecília, Altea, amb els seus dos bandes de música, tindrà una frenètica activitat. Les dues entitats, la Filarmònica Alteanense i la Recreativa d’Altea la Vella han preparat, com és ja costum, un programa d’activitats que inclou la incorporació oficial dels nous músics a les bandes. En el cas de la Filarmònica s’incorporen 19 músics i en el de la Recreativa seran 8 els nous membres que passen a formar part de la plantilla de la banda.

...leer mas

Antonio Zarco

Jueves, 23 Noviembre de 2017

23:44

Deportes

Altea

Altea acogerá los días 2 y 3 de diciembre la Copa de España de Taekwon-do ITF

Así lo han comunicado el Concejal de Deportes, Pere Barber; el Presidente de la Federación Española de Taekwon-do, Paco Ferrando y el presidente del Club Gebaek de Altea, José Luis Diego.

La Copa de España de Taekwon-do ITF de España se celebrará en el Palacio de los Deportes de Altea los días 2 y 3 de diciembre. El evento acogerá a más de 300 participantes de todas las Comunidades Autónomas. Habrá 5 áreas de competición y se comenzará desde la categoría más baja subiendo hasta llegar a las de Junior y finalmente la de Sénior. Además se ejercitarán todas las modalidades presentes en el Taekwon-do ITF.

De esta Copa de España saldrá el equipo que represen...leer mas

Pepe Martín

Miércoles, 22 Noviembre de 2017

20:21

Sociedad

Altea

Alumnes de Cicles de Formació Professional netegen de forma voluntària la conca del riu Algar a Altea

Estudiants de l’IES Bellaguarda i de l’IES Callosa d’en Sarrià participen en aquesta jornada de voluntariat

Els alumnes que han volgut participar en aquesta jornada de voluntariat han rebut una formació teòrica del biòleg i professor Joan Piera a primera hora del matí. El col·loqui ha versat sobre la situació importància i estratègia mediambiental del paratge en el qual es troba submergit Altea.

A continuació s’han introduït en el llit del riu Algar per netejar la brutícia que han pogut trobar. Com a colofó ​​final i en agraïment han participat tots d’un refrigeri organitzat per la Regidoria de Medi Ambient.
...leer mas

Antonio Zarco

Viernes, 17 Noviembre de 2017

23:03

Economia

Altea

Altea celebró el último Consejo Local de Comercio y Turismo de este año

Sesión muy interesante y productiva, con un orden del día intenso y una participación masiva de los miembros del Consejo. Aproximadamente unas 20 personas entre representantes de asociaciones locales, empresas privadas, técnicas municipales, representantes políticos y profesionales del sector, quisieron participar ayer,  en la última de las sesiones previstas para este año.

La Presidenta del Consejo, Anna Alvado, manifestaba su satisfacción al comprobar el buen funcionamiento que está teniendo este órgano de participación tan importante que tiene poco más de un año de vida. “Nuestra insistencia en invitar a la ciudadanía a participar, está surtiendo efecto y el resultado salta a la vista, cada vez son más las empresas y asociaciones que solici...leer mas

Pepe Martín

Jueves, 16 Noviembre de 2017

19:41

Politica

Altea

Altea posa en marxa “Nadal Entranyable” una campanya per a que cap major estiga a soles en Nadal

Des de la Regidoria de Benestar Social d´Altea encapçalada per Diego Martínez, es posa en marxa “Nadal Entranyable”, un projecte per a que cap major estiga sol al Nadal.

L’ edil de l’àrea explica que “este projecte va dirigit a les persones majors empadronades al nostre municipi que visquen soles i que no tinguen familia o presenten conflictes greus amb aquesta i dificultats de socialització; per a que en els dies nadalencs no estiguen sols i puguen gaudir-los en compañía”.

Per a poder acollir-se a quest programa hi ha cumplir alguns requisits que el propi Diego Martínez detalla: Estar empadronat a Altea i residir a la Comunitat Valenciana, ser major de  65...leer mas

Pepe Martín

Miércoles, 15 Noviembre de 2017

23:05

Economia

Altea

Altea contrata para su Ayuntamiento energía renovable por primera vez

El nuevo contrato eléctrico, de los edificios municipales de Altea, contribuirá con el medio ambiente al suministrar energía 100% renovable. Esta nueva contratación eliminará totalmente la huella de carbono, según ha anunciado el edil de Infraestructuras, Roque Ferrer.

Ferrer ha informado que el contrato de suministro de energía eléctrica se ha firmado con la compañía Iberdrola. “El precio máximo de suministro según el consumo estimado para el 2018 es de 186.870,09 € IVA incluido, cifra que intentaremos rebajar instalando nueva tecnología"

El Concejal del área también ha querido destacar que mediante esta gestión que “lo que hacemos es orientar las inversiones...leer mas

Antonio Zarco

Martes, 14 Noviembre de 2017

23:13

Ocio y diversión

Altea

Más de 8.000 tapas se repartieron en la Ruta Gastronómica “Fruits de Tardor” de Altea

La edil de Comercio Anna Alvado ha realizado un balance muy positivo del nivel de negocio que ha generado la ruta de la tapa “Fruits de Tardor”, que ha tenido lugar del 27 de octubre al 12 de noviembre en Altea y en la que han participado 10 establecimientos.

Según los datos aportados por Alvado, “ha sido todo un éxito esta última jornada, de las cuatro realizadas este año. Las cifras que nos han pasado los participantes son muy buenas. Tres de los establecimientos participantes han servido más de 1.000 tapas y el resto también han trabajado muy bien, repartiendo centenares de tapas cada uno”. Una iniciativa que ya cuenta en el calendario de 2018 como una de las fijas para los buenos paladares de alteanos y visitantes.
...leer mas

Antonio Zarco

Domingo, 12 Noviembre de 2017

0:48

Deportes

Altea

El campo de fútbol de Altea volverá a estar disponible desde el próximo día 14 de noviembre

El Área de Deportes anuncia la fecha en que finaliza el proceso de resiembra

Pere Barber, Concejal de Deportes, ha anunciado hoy que el próximo martes, 14 de noviembre, volverá a estar a disposición de las escuelas municipales y de la UD Altea el campo de césped natural, una vez terminado el proceso de resiembra.

Como cada año en el mes de Octubre se realiza la resiembra del Campo Municipal de césped natural, unos trabajos que comenzaban el pasado día 2 de Octubre y que finalizarán el martes 14 con el campo en óptimas condiciones para poder ser utilizado por las Escuelas municipales y por la UD Altea a partir de ese mismo martes.
...leer mas

Pepe Martín

Martes, 07 Noviembre de 2017

9:17

Editorial

Altea

El Albir será hoy la mayor ratonera de Europa gracias a los políticos que soportamos y mantenemos

Hoy es uno de esos días en los que un servidor voy a ser muy breve pero contundente. Ayer el Ayuntamiento de Altea emitía una nota de prensa haciendo saber que desde hoy y hasta el jueves la carretera que une Alfaz y Altea a través de Playa Albir estará cortada por las obras de mejora en el tramo afectado por el temporal del pasado mes de enero. Han leído bien, "del pasado mes de enero".

Hablamos de una carretera que sirve de desahogo al caos imperante en El Albir y en la colapsada carretera general abandonada por el Ministerio de Fomento. Hablamos de una carretera turística que ha estado ofreciendo una estampa lamentable durante casi un año. Hablamos de un vial dañado en un tramo pequeño y que para nuestros políticos es como si hubiesen tenido que planifi...leer mas

Antonio Zarco

Martes, 07 Noviembre de 2017

23:50

Sociedad

Altea

Altea acull el simposi “Repensem l’FP”

Més de cent especialistes nacionals i internacionals treballaran al Centre Cultural Gadea d’Altea els dies 10 i 11 de novembre al simposi “repensem l’FP” organitzat pel Consell Escolar Valencià.

Amb les conclusions d’aquest simposi s’elaborarà la memòria que utilitzarà la “Conselleria d’Educació” com a pla de treball en la regulació de la formació professional.

“És evident que cada dia és més imprescindible la formació dels joves per a la seva inserció en el món laboral i la conselleria ens ha encarregat un estudi minuciós de les necessitats futures” comentava Encarna Cuenca, presidenta del consell escolar valencià, un òrgan consultiu d...leer mas

Pepe Martín

Lunes, 06 Noviembre de 2017

20:07

Sociedad

Altea

El Albir y Altea quedan incomunicadas por carretera una vez más

La Carretera del Albir permanecerá cortada al tráfico del 7 al 9 de Noviembre. Las obras para concluir la reparación del vial se produce diez meses después de los destrozos provocados por el temporal del 22 de enero de 2017. Todo un ejemplo de eficacia.

La carretera del Albir cerrará al tráfico los días 7, 8 y 9 de Noviembre en horario laboral a partir de las 09:00 horas para proceder al asfaltado y a la reparación del adoquín. El corte será para concluir la obra de los desperfectos que causó un temporal en el pasado mes de Enero.

Los días 7 y 8 de Noviembre se realizarán el corte total de la calle a partir de las 9:00 horas hasta la finalización de los trabajo...leer mas

Antonio Zarco

Jueves, 02 Noviembre de 2017

18:24

Cultura

Altea

Altea celebrarà el día dels ocells el diumenge 5 de novembre

BREU DE MEDI AMBIENT

L’Ajuntament d’Altea en col•laboració amb el Grup Ecologista Xoriguer i el Grup Local d’Alacant SEO BirdLife han posat en marxa la celebració del dia dels ocells.

Se celebrarà el proper diumenge 5 de novembre a les 09:30 hores pel riu Algar. El punt de trobada serà a l’estació d’anellament al costat del Pontet de Sogai. Allà s’alliberaran ocells del Centre de Recuperació de la Fauna de Santa Faç.

La Regidora de Medi Ambient, Bea Nomdedéu, “recorda que és una activitat per a totes les edats i que es recomana portar roba còmoda, aigua i esmo...leer mas

Antonio Zarco

Martes, 31 Octubre de 2017

0:20

Cultura

Altea

Cultura organitza un segon cicle de conferències per commemorar els 400 anys de la Carta Pobla d´Altea

El 2 de novembre començarà, a la Casa de Cultura a les 20: 00h, el segon Cicle de conferències al voltant del 400 aniversari de la Carta Pobla d’Altea. La primera conferència titulada “Les famílies alteanes del s. XVII a través dels arxius parroquials. Presència mallorquina” serà a càrrec de Jacinto Molina i Ripoll del Centre d’Estudis de Repoblació Mallorquina al Regne de València, S.XVII.

“Sabíem que a la primera tanda de conferències, que es va fer abans de l’estiu, ja es cobria gran part la història alteana i ara amb aquest segon cicle el que pretenem ampliar aquesta informació parlant d’èpoques diferents de les que tenim vestigis com és la Pre -història amb les pintures rupestres que tenim a la serra; dels Ibers i l’Estela Fune...leer mas

Antonio Zarco

Domingo, 29 Octubre de 2017

0:46

Turismo

Altea

Conselleria subvenciona la neteja del fons marí del Port d’Altea

En el dia d’ahir, l’edil de Pesca i Medi Ambient, Beatriu Nomdedéu; Joan Mulet, en representació de la Confraria de Pescadors d’Altea; Ximo Such, en representació del Club Nàutic i Andrés Ribes, gerent de l’empresa Algar Serveis, presentaven in situ les tasques de neteja de fons marins que s’estan duent a terme des del passat 23 d’octubre i es prolongaran fins al 28 al Port d’Altea, tant en el pesquer com en l’esportiu. Les jornades, que tenen per objecte l’extracció de residus sòlids d’aquests fons, compten amb una subvenció procedent de la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient.

Es tracta d’unes tasques de neteja manuals que està duent a terme l’empresa Algar Serveis, treballs sub-aquàtics, a través de quatre bussos i un cami...leer mas